Zwarte kleding houden we graag zwart en dat is mogelijk!
Onze kleding willen we natuurlijk zo mooi mogelijk houden, ook als het meerdere keren gewassen is. Maar bij zwarte kleding kan het best een uitdaging zijn, om deze ook na een aantal wasbeurten diepzwart te houden. En dat is wat je graag wil; anders had je wel een grijze broek of blouse gekocht, toch?

Gelukkig zijn er best veel handige hulpmiddeltjes om ervoor te zorgen dat zwarte kleding ook echt zwart blijft. We delen er graag een aantal met je!

  1. Allereerst: zorg ervoor dat je zwarte kleding binnenstebuiten wast. Zo voorkom je slijtage en dus kleurvervaging. 
  2. Gebruik in plaats van waspoeder een schepje zout, aangevuld met een theekopje natuurazijn. Voor de lekkere geur voeg je natuurlijk wél de gebruikelijke wasverzachter toe. Wist je dat natuurazijn ook kalkresten verwijdert in de machine? Mooi meegenomen toch?
  3. Was je donkere kleren op een lage temperatuur, bijvoorbeeld 30°. Zo blijft de kleding langer als nieuw én diepzwart.
  4. Voeg aan het spoelprogramma 2 kopjes espresso toe. Bij lichte kleuren zal je kleding er bruin door worden, maar bij donkere stoffen wordt de kleur er door versterkt.
  5. Gebruik het kortste wasprogramma; hoe korter je kleding in de wasmachine zit, hoe kleiner de kans dat de verf uitloopt.
  6. Laat je kleding aan de lucht drogen, want als de kleding te heet wordt, vervaagt de kleur veel sneller. Als je het buiten aan de lijn laat drogen, hang de kleding dan wel binnenstebuiten op. De zon kan er immers ook voor zorgen dat kleding verkleurt.

Er is geen kleur in de modewereld zo populair als zwart. Zwart kan je het hele jaar door dragen, is tijdloos en is te combineren met allerlei andere kleuren. Door bovenstaande tips toe te passen, behoudt je zwarte kledingstuk zéker zijn populariteit!

 

Ontdek ook al onze andere wastips in onze wasblog!