Ecologisch wassen bij Bubbleworks, daar staan we voor
Wist je dat de Verenigde Naties 16 september hebben uitgeroepen tot “Internationale Dag voor het Behoud van de Ozonlaag”, ook wel “Wereld Ozondag” genoemd? Op deze dag worden activiteiten onder de aandacht gebracht die niet schadelijk zijn voor de ozonlaag. 

Wassen in een wassalon, hoe schadelijk is dat eigenlijk voor het milieu? Bij Bubbleworks vinden we het alleszins belangrijk om wassen zo ecologisch mogelijk te laten verlopen. En daarom grijpen we deze dag, de 16e september, graag aan om daarover wat meer te vertellen.

 

Al sinds de oprichting van ons eerste wassalon kiezen we voor groene energie en logischerwijs trekken we dat in al onze vestigingen door. We kiezen er ook voor om steeds machines van de laatste generatie te voorzien, want deze zorgen standaard voor 30% minder verbruik van water en stroom dan de generatie ervoor. 30%; dat telt, nietwaar?

In tegenstelling tot veel andere wassalons wordt het water in Bubbleworks opgewarmd door middel van HR boilers. Sowieso is al onze technologie erop gericht om zo weinig mogelijk te verbruiken aan stroom en gas.

Je gelooft het misschien niet, maar de meeste waterverspilling in een wassalon wordt veroorzaakt door lekkages. Daarom voeren we met regelmaat energiemetingen uit om lekkages op te sporen.

Laten we het ook eens hebben over het gebruik van wasmiddelen. Je denkt misschien: “Hoe meer zeep, hoe beter, daar wordt mijn was lekker schoon van.” Jammer maar helaas; dit is een groot misverstand. Het gebruik van teveel zeep is eigenlijk de grootste vervuiler in een wassalon (en thuis dus ook, dus doe je voordeel met deze info!). In de verkoopautomaten in Bubbleworks vind je veel soorten wasmiddelen en -verzachters. De ene soort ruikt naar lavendel, de volgende naar lelietjes-van-dalen en de derde naar niets. Ieder zijn voorkeur daarin, toch? Maar het mooie is wel, dat alle soorten precies afgepast zijn wat betreft de goede hoeveelheid die nodig is voor een wasbeurt. Zo gebruik je nooit teveel zeep! Goed voor het milieu én de portemonnee.

In de toekomst zullen we in onze wassalons streven naar automatische zeepdosering in de machine. Dat wil zeggen dat bij een wasbeurt automatisch milieuvriendelijke, afbreekbare zeep in de juiste hoeveelheid aan de was wordt toegevoegd. Zo heeft de klant daar geen omkijken meer naar en zorgen we ervoor dat er geen te grote hoeveelheid zeep wordt gebruikt.

Zo zie je maar, we blijven altijd en op veel manieren bezig om ervoor te zorgen dat het wassen zo ecologisch mogelijk gebeurt. En dat maakt in onze wassalons elke dag een beetje Wereld Ozondag!