Een vlek is zo gemaakt; in het dagelijks leven zijn er zoveel momenten waarop je even niet oplet en voilà je bent een vlek rijker. Gelukkig hebben we allemaal wel spullen in onze keukenkastjes staan die kunnen helpen om deze vlekken te verwijderen. Soms weten we niet eens dat bepaalde producten ook gebruikt kunnen worden om een vlek te verwijderen.

Wist je bijvoorbeeld dat melk ervoor zorgt dat vlekken van stift of macaroni makkelijk verwijderd kunnen worden? Je doet wat melk op de vlek en dept dit tot de vlek verdwijnt. Eventueel spoel je na met wat water.

Een citroen; ook iets dat in veel huishoudens op de fruitschaal of groente lade te vinden is. Als je het sap van een citroen over de vlek sprenkelt, dit een uurtje in laat trekken en vervolgens het kledingstuk wast, is de vlek nergens meer te bekennen. Het fijne is dat je dit kan toepassen op alle materialen!

Een niet-alledaagse tip met een alledaags product. Want met tandpasta kan je uit lichte kleding heel simpel een vlek van tomatenketchup weghalen.

En stel, je hebt een vetvlek op een suède kledingstuk en je zit met je handen in het haar. Begrijpelijk, maar niet nodig. Neem een boterham uit je broodzak, veeg deze over de vlek en na verloop van tijd zal de boterham het vet opnemen.

Veel mensen lusten graag pindakaas. Maar niet veel mensen zullen weten dat pindakaas ook helpt om kauwgom uit je kleding te krijgen. Hoe? Smeer een klein beetje pindakaas op de kauwgom en was daarna het kledingstuk op 40 graden.

Gemorst met koffie? Gooi en wat bruisend water overheen en de vlek is weg!

Keukenzout; beter ben je er matig mee in je eten. Maar een flinke scheut toevoegen aan koud water en daarin je kledingstuk met bloedvlek laten weken, zorgt er wel voor dat de vlek verdwijnt.

De zon; niet aanwezig in je huis, maar gelukkig schijnt deze toch wel een heel aantal dagen per jaar. Op een zonnige dag kan je je kleding met vlek in de zon op het gras leggen. De zuurstof die het gras afgeeft, versterkt het bleekproces. Een tip uit grootmoeders tijd, maar nog steeds erg waardevol, hoor!

Zo zie je maar; wanhoop niet te snel als je een vlek hebt veroorzaakt, want de oplossing is vaak binnen handbereik!

Ontdek nog meer tips over vlekken verwijderen en meer op onze Facebookpagina.