Zweetgeur in je sportkleding? Weg ermee!
Sportkleren, iedereen heeft er in meer of mindere mate weleens iets van in de was. Moet je dat nu op een speciale manier wassen, of kan het gewoon bij andere kledingstukken in de machine?
Alles hangt natuurlijk af van de mate van vuilheid van de sportkleding. De ene sport is de andere niet en daarom zal het ene kledingstuk meer stinken dan het andere. Maar dat aan dit soort kleding sowieso meer geurtjes hangen, staat vast. Daarom vraagt het wassen van sportkleding toch wel enige aandacht. Moeilijk is het niet; je moet het gewoon even weten. En wij informeren je er graag over!
Zorg er als eerste voor dat je de kleding binnenstebuiten draait na het sporten. De binnenkant van het kledingstuk komt natuurlijk in direct contact met je huid, zal het meeste stinken en moet dus ook het grondigst worden gereinigd.
Belangrijk is de stinkende kleding zo snel mogelijk te wassen, dan kunnen vieze geurtjes zich niet te lang hechten aan het textiel. Ben je niet direct in de gelegenheid om een was te draaien, hang de kleding dan los. Een hoopje bezwete kledingstukken is een walhalla voor bacteriën!

 

Zit er écht een penetrante zweetgeur aan de kleding? Dan is het aan te raden om alles eerst 20 minuten te laten weken in koud water met azijn. Ook een goede tip voor sportkleding met een oude zweetgeur, trouwens.
Was je sportkleding op een lage temperatuur, bij voorkeur op 30 graden. Bij een hogere temperatuur zal je sportkleding krimpen en bovendien wordt het elastiek dan aangetast.
Ook belangrijk; gebruik in geen geval een wasverzachter voor dit type kleding. Waarom niet? Wasverzachter verstopt de vezels in je kleding, wat ervoor zou kunnen zorgen dat het water niet goed bij je sportkleding kan, met als gevolg dat de zweetgeur er alsnog in blijft hangen.

Veel sportkleding is gemaakt van textielsoorten die krimpen in de droger. We raden je aan om dit wasgoed dus te drogen aan de lijn.

Wil je liever zwemkledij wassen, dan kun je alle tips hier vinden.

Met bovenstaande tips is je sportkleding na het wassen weer heerlijk fris en staat niets een nieuwe work-out, goede voetbalwedstrijd of pittig fietstochtje meer in de weg. Go for it!