Een kind kan de was doen!

Is januari voor jou ook een maand van goede voornemens maken, of vind je dat onzin? Of zou je wel willen, maar begin je er niet aan, omdat ze toch niet vol te houden zijn?
Wat als we je een paar goede tips geven om de was komend jaar zo te organiseren dat het je minder tijd kost? Dat moet zelfs iemand die nooit goede voornemens heeft als muziek in de oren klinken, toch?
De was doen kan een tijdrovende klus zijn. Maar het kan sneller! Volg onderstaande tips en houd tijd over voor leukere dingen dan het wegwerken van volle wasmanden.

Sorteren maar

Wasgoed komt er elke dag bij. Maar al op het moment dat een kledingstuk vuil is, kan je ervoor zorgen dat de was doen straks sneller gaat. Zorg voor verschillende wasmanden, bijvoorbeeld voor een witte was, voor een donkere was, voor tere kledingstukken, of hoe jij dit het beste denkt te kunnen verdelen. Op het moment dat een wasmand vol is, hoef je het wasgoed niet meer te sorteren en kan je alles direct in de wasmachine doen.

Kies bewust

Niet elke was is even vuil. Soms hoeft een kledingstuk alleen wat opgefrist te worden. Gelukkig hebben de meeste wasmachines tegenwoordig veel verschillende soorten wasprogramma’s. Kies een programma dat past bij het soort was. Niet alles hoeft anderhalf uur rond te draaien in die machine!

Eén vuist

Je denkt misschien: hoe meer was ik in de trommel doe, hoe minder vaak ik moet wassen. Maar… als je wasmachine te vol is, loop je het risico dat je was niet goed schoon wordt. En dat kan betekenen dat de was helemaal overnieuw moet worden gedaan. Dat willen we niet. Zorg ervoor dat er altijd nog één vuist in de trommel past. Zo kan de was optimaal ronddraaien en wordt alles lekker schoon.

Sokken strijken?!

Tot slot kan je ook nadat de was gedraaid heeft nog tijd besparen. Haal de was direct uit de machine, zodat dit niet extra gaat kreuken. Daarnaast is sommige kleding perfect geschikt om te laten drogen in de badkamer, waar de stoom die vrijkomt bij het douchen ervoor zorgt dat er al heel wat kreukels verdwijnen.
En zeg nou zelf, toch ook niet alles hoeft gestreken te worden? Bekijk dus kritisch wat een strijkbeurt nodig heeft en wat niet.

De was doen; in 2023 wordt het zo simpel. Wat ga jij doen met de vrijgekomen tijd?

Ontdek nog meer tips op onze Facebookpagina.