Hoera! Hoera! De zon is er! En zwemmen zullen we! En liefst in propere zwemkledij. Hoe dan?
De warme dagen komen eraan en het is hoog tijd om je zwembroek of bikini uit de kast te halen.

Straks duik je in het lokale openbare zwembad, glij je van de waterglijbaan of lig je ergens op een exotisch strand. Maar wacht!? Chloor, zand, hoge temperaturen en zonnecrèmes kunnen best belastend zijn voor je favoriete zwemslip of bikini!

 

En je ziet er net zo goed uit in die spannende zwemslip, dat hippe badpak. Hoe houd je het netjes en in vorm? Bij voorkeur was je het met de hand, maar daar heb jij noch ik, zin in. Met volgende tips kan je het mee in de wastrommel gooien. Gebruik steeds een lingeriezakje voor al je zwemgoed. Zo voorkom je dat koordjes of bandjes verstrengeld raken in de wasmachine. Je kiest een programma met lage temperatuur. Heb je handdoeken die wat dienen opgefrist te worden? Was ze samen met je badkleding! De handdoeken dienen dan meteen als buffer. Zwieren doen we niet en wasverzachter laat je ook thuis. Gebruik bij voorkeur een wasmiddel voor fijne was of, een scheutje azijn. (supertip!) Deze laatste verwijdert alle chloor, zout en zonnebrand resten. Die handdoeken kunnen in de droogtrommel, maar je zwemkledij niet! Deze leg je open te drogen, uit de zon.

En wat als het morgen niet droog is? Reden om nog snel even naar de solden een extra coole zwemtenue bij te halen! Zo sta je deze vakantie elke dag fris aan de zwemkom, of het strand of de poolparty …