Help, hoe was ik mijn BH?

Ondanks dat een BH een kledingstuk is dat dagelijks gedragen wordt, komt de vraag hoe je deze het beste wast, toch regelmatig terug. En het is een goede vraag, want als je een BH goed wast, behoudt deze zijn vorm, voorkom je beschadigingen en gaat hij dus langer mee.

De beste wasmethode voor een BH is zonder twijfel een handwasje. Je BH behoudt daarmee het best zijn elasticiteit en pasvorm. Maar met de juiste zorg kan je BH ook best in de wasmachine, hoor.

We zetten beide manieren gewoon even voor je op een rijtje!

 

Handwas

Kies je ervoor je BH in de handwas te doen, maak dan een sopje van warm water met een beetje fijnwasmiddel. Laat je BH zo’n 15 minuten in het sopje liggen. Een BH waarin je erg gezweet hebt, mag gerust een klein uurtje lekker dobberen in het sopje. Dit geeft het wasmiddel de tijd om het vuil op te lossen. Dompel de BH een paar keer goed onder het water, dat helpt het vuil goed los te maken.

Spoel je BH in proper water en herhaal dit tot het water helder blijft.

Leg vervolgens je uitgespoelde BH op een handdoek en leg er een handdoek bovenop. Druk ze zachtjes op elkaar om het water op te nemen. Niet te hard natuurlijk, daarmee verliest je BH de mooie pasvorm.
Wil je je BH hangend drogen, hang deze dan over een rekje. Hang de BH zeker niet op aan de bandjes, zo rek je ze uit.

Wasmachine

We begrijpen het helemaal hoor; het leven is druk, druk, druk en daarom heb je misschien niet genoeg tijd om je BH op de hand te wassen. Geen paniek; ook in de wasmachine lukt het op een goede manier!
Doe de sluiting van je BH dicht en stop de BH vervolgens in een speciaal waszakje. Zorg dat je de BH wast met gelijke kleuren. Kies voor wasgoed dat niet te zwaar is; een jeans bijvoorbeeld zou er zomaar voor kunnen zorgen dat de pasvorm verdwijnt. Beter kies je ervoor je BH te wassen samen met bijvoorbeeld sokken, ondergoed en T-shirts.

Kies altijd voor een fijnwasmiddel en zet de temperatuur van de wasmachine niet hoger dan 30 graden.

Let erop; ook hier droog je de BH of liggend, of over een rekje, maar zeker niet aan de bandjes.

Voilà, zoals je merkt: Met de juiste zorg en aandacht is het wassen van je BH opeens niet zo ingewikkeld meer!

Ontdek nog meer tips over het wassen van bepaalde kledingstukken en meer op onze Facebookpagina.